Ilma-vesilämpöpumppu omakotitaloon – älykäs lämmitys tuottaa tehokkaasti energiaa

Keskellä talvea ilmalämpöpumppu lämmittää mukavasti: se nostaa sisätilojen lämpötilan juuri sopivaksi, vaikka ulkona paukkuisi pakkanen. Ilmalämpöpumput sopivatkin erinomaisesti kesämökeille ja asuntoihin, joita ei lämmitetä pysyvästi. Entä millainen valinta olisi, jos etsitään lämmitysjärjestelmää omakotitaloon tai taloyhtiöön? Tällöin kannattaa harkita ilma-vesilämpöpumppua, joka soveltuu erinomaisesti suomalaiseen ilmastoon. Lue blogistamme, mitä hyötyjä Ilma-vesilämpöpumppu omakotitaloon tuo ja löydä sopiva vaihtoehto omaan kotiisi.

Kestävä Ilma-vesilämpöpumppu omakotitaloon on tehokas ratkaisu

Ilma-vesilämpöpumppu on tehokas ratkaisu talon lämmitykseen. Se on erityisen suositeltava valinta, jos kodin lämmitysenergiankulutus on korkealla tasolla, sillä pumpun käytöllä voi säästää huomattavia summia energiakuluissa. Ilma-vesilämpöpumpun käytöllä voi olla mahdollista vähentää lämmityskustannuksia jopa 50 prosenttia. Laitteen käyttöikä on yleensä noin 20 vuotta ja lisäksi ilma-vesilämpöpumppu tuottaa huomattavasti vähemmän ympäristöä kuormittavia päästöjä.

Ilma-vesilämpöpumpulla voi lämmittää myös käyttöveden

Toisin kuin ilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumpuilla voi myös lämmittää käyttöveden. Tästä syystä ne ovat erinomainen valinta, kun tarvitaan nopeaa ja tehokasta lämmitystä talon eri osiin, myös lattialämmitykseen ja vesikiertoisiin pattereihin. Ilma-vesilämpöpumppu on myös erittäin taloudellinen ja ympäristöystävällinen: niiden hyötysuhteet voivat olla jopa neljä kertaa paremmat kuin tavallisilla öljy- tai sähkölämmitysjärjestelmillä.

Ilmalämpöpumppu voi toimia myös hybridijärjestelmänä

Ilma-vesilämpöpumppu on helppo asentaa olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Laitteen parhaat hyödyt saavutetaankin yleensä silloin, kun se asennetaan uudisrakennukseen, joka on tiivistetty huolellisesti. Järjestelmä on suhteellisen nopea asentaa, ja siihen kuuluu sisä- ja ulkoyksikkö, kompressori, pumppu ja kylmäaine ja paisuntaventtiili. Laite on kuitenkin turvallinen ja helppo käyttää sekä aina käytettävissä, joten kannattaa sijoittaa järjestelmään etenkin, jos asuu alueella, jossa kovat talvet ovat sääntö eikä poikkeus.

Kestävä ilma-vesilämpöpumppu taloyhtiöön

Ilma-vesilämpöpumppujen avulla taloyhtiöt voivat vähentää huomattavasti yhteisissä energiakustannuksissa, mikä näkyy merkittävästi asukkaiden sähkölaskuissa. Esimerkiksi rivitaloyhtiössä hyöty on ilmiselvä, kun jokaisella asukkaalla on helppokäyttöinen lämmitysjärjestelmä käytettävissään, joka kuluttaa vain murto-osan perinteisiin järjestelmiin verrattuna. Samoin omakotitalossa oman energia kulutuksen hallinta paranee huomattavasti, kun pumppu on käytössä, eivätkä talvet huoleta enää yhtä paljon.

Ilma-vesilämpöpumppu on viisas, turvallinen ja kustannustehokas valinta, kun etsit vaihtoehtoja taloyhtiöön tai omakotitaloon. Järjestelmä toimii erinomaisesti suomalaisessa ilmastossa eikä se hätkähdä talven kovimpiakaan pakkasia. Lisäksi se säästää huomattavasti energia- ja ympäristökustannuksissa ja ympäristöystävällinen ratkaisu. Ei siis ihme, että ilmalämpöpumppujen suosio on kasvanut Suomessa. Jos suunnittelet lämmitysjärjestelmän vaihtamista, harkitse ilmalämpöpumpun lisäksi myös ilma-vesilämpöpumppua ja voit säästää pitkän pennin tulevaisuudessa.

Kestävä ilma-vesilämpöpumppu meiltä: Kylmähuolto Miikkulainen Oy

jaa