Laadukas ilmalämpöpumppu lämmittää omakotitalon kohtuullisilla kustannuksilla

Harkitsetko ilmalämpöpumpun asentamista tai mietitkö, paljonko ilmalämpöpumppu maksaa? Ota selvää kaikesta mitä sinun tarvitsee tietää tästä ympäristöystävällisestä lämmitysvaihtoehdosta tämänkertaisesta kirjoituksesta, jossa aiheena on laadukas ilmalämpöpumppu ja pohdimme myös kannattaako asentaa ilmalämpöpumppu omakotitaloon. Tervetuloa lukemaan lisää tästä tärkeästä ja mielenkiintoisesta aiheesta.

Mikä on ilmalämpöpumppu ja miten se toimii?

Ilmalämpöpumppu imee lämpöä ulkoilmasta, vaikka lämpötilat olisivat reilusti pakkasen puolella. Se ottaa lämpöä ympärillämme olevasta ilmasta, johon on varastoitunut auringon lämpöenergiaa, ja siirtää tämän lämmön kotiin sisälle pitäen talon lämpimänä ja mukavana. Ilmalämpöpumppu käyttää uusiutuvaa energiaa, se on kustannustehokas, ympäristöystävällinen ja oikein asennettuna hiljainen. Lämpöpumppu toimii samalla periaatteella kuin jääkaappi tai muut kodin kylmälaitteet, mutta päinvastaisella metodilla: se kerää lämpöä ulkoilmasta ja siirtää sen sisätiloihin. Toimiakseen se tarvitsee sähköä. Ilmalämpöpumppu ottaa ulkoilmaa putkistoon, jossa on kylmäainetta. Kylmäainekaasu menee kompressoriin, jossa sen paine kasvaa ja sen lämpötila muuttuu kylmästä kaasusta kuumaksi nesteeksi. Kuuma neste siirtyy lämmittimeen, joka lämmittää veden esimerkiksi patteriverkostoon ja sillä voi myös lämmittää kodin lämpimän veden.

Ilmalämpöpumppu on kestävä ratkaisu

Ilmalämpöpumppujen käyttöikä on yleensä vähintään 15 vuotta. Mutta, kuten muutkin tekniset järjestelmät, pumppu kannattaa huollattaa ammattimaisesti vuosittain, että voi ylläpitää sen parasta mahdollista toimintakykyä. Ilmalämpöpumppua kannattaa myös huoltaa itse. On hyvä varmistaa, että lämpöpumpun ympärillä on runsaasti ilmaa ja puhdistaa säännöllisesti lämpöpumpun takaosaan ja sivuun jääneet lehdet tai roskat ja karsia liian lähellä yksikköä tai sen putkia kasvavat kasvit. Kylmällä säällä lumi täytyy myös puhdistaa ulkoyksiköstä. Ilmalämpöpumpun hinta vaihtelee lämpöpumpun koon ja kiinteistön koon mukaan, onko kyseessä uudisrakennus tai jo olemassa oleva kiinteistö sekä myös siitä, tarvitseeko sinun muuttaa tapaa, jolla lämpö jaetaan rakennuksessa. Jotkin lämpöpumppujärjestelmät, erityisesti matalalämpöiset lämpöpumput, saattavat myös vaatia suurempia lämpöpattereita toimiakseen mahdollisimman tehokkaasti. Ilmalämpöpumpun voi myös yhdistää lattialämmitykseen, koska ne toimivat parhaiten, mitä pienempi ero sisä- ja ulkolämpötilojen välillä on. Lattiat kattavat paljon suuremman alueen rakennuksessa kuin patterit, joten niiden ei tarvitse lämmetä yhtä kuumaksi tuottaakseen saman määrän lämpöä. Verserv Oy tarjoaa ilmalämpöpumput omakotitaloon.

jaa