Maalämpö on kestävä ja edullinen lämmitysmetodi

Mukavaa, että olet löytänyt LVI-alan ammattilaisista kertovan blogini pariin! Löydät täältä monipuolisesti tietoa erilaisista alan kohteista ja töistä. Tällä kertaa kerron sinulle lämmitysmenetelmistä, erityisesti maalämmöstä. Mitä maalämpö on ja miksi siitä on tullut niin suosittu lämmitysmetodi? Se selviää sinulle aivan pian.

Ekologisesti kestävä ja edullinen lämmitysvaihtoehto

Maalämpö on nostanut suosiotaan lämmitysmuotona uusissa omakotitaloissa. Suosioon on muutama syy. Maaperän lämmön hyödyntäminen on uusiutuva energianlähde, joka tekee siitä vastuullisen ja kestävän valinnan. Maalämmön hyödyntäminen johtaa usein myös huomattaviin säästöihin, vaikkakin sen aloituskustannukset ovat usein monia muita lämmitysmuotoja korkeammat.

Tässä lämmitysmuodossa hyödynnetään siis maaperään tai vesistöön kertynyttä, auringosta peräisin olevaa luontaista lämpöä. Sen avulla tuotetaan energiaa, joka voidaan käyttää talojen lämmittämiseen tai viilentämiseen. Lämpö pumpataan maasta maalämpöpumpun avulla, jonka asentaminen on tämän lämmitysmetodin suurin kustannus. Lämpöpumpun asentaminen vaatii tietynlaista maastoa, mutta vaihtoehtoja on onneksi monia ja lähes kaikille tonteille on mahdollista asentaa maan lämpöä pumppaava systeemi.

Suurin hyöty saadaan suurempien omakotitalojen yhteydessä

Pumpun asentamisen jälkeen lämmityksen, tai viilennyksen kustannukset ovat hyvin alhaiset. Joskus lämmityskustannukset saattavat laskea jopa 80 prosenttia, joka tarkoittaa pidemmän päälle hyvin merkittäviä säästöjä. Investointi maksaa itsensä takaisin yllättävän nopeasti. Maan lämpöä hyödyntävän systeemin käyttö vaatii myös jonkin verran sähköä, mutta sähkön kulutus on huomattavasti pienempään kokonaan sähköllä toimivaan lämmitykseen verrattuna.

Erityisen hyödyllinen tämä metodi on suuremmille omakotitaloille. Suurimmat säästöt syntyvät yli sata neliömetriä käsittävien talojen lämmittämisestä. Tämä lämmitysmenetelmä on erittäin luotettava ja toimii ongelmitta myös talven kovilla pakkasilla.

Kysy ammattilaisen apua lämmitysjärjestelmän valinnassa ja asennuksessa

Muita mahdollisia lämmitysmuotoja ovat muun muassa sähkölämmitys, kaukolämpö, öljylämmitys, puilla lämmittäminen ja ilmalämpöpumppu. Maan lämpöä hyödyntävä metodi on kuitenkin ylivoimaisesti suosituin uusia taloja rakennettaessa ja sillä korvataan yhä useammin myös vanhempien talojen lämmitysjärjestelmiä. Jos olet kiinnostunut tästä lämmitysmetodista, suosittelen ottamaan yhteyttä alan ammattilaiseen. Sellainen on vaikkapa TNT-Putki Oy Ab. He voivat arvioida, sopiiko lämmitysmenetelmä juuri sinun kotiisi ja minkälaisia kustannuksia ja säästöjä voit odottaa. Moni alan ammattilainen tarjoaa myös mahdollisuutta ilmaiseen konsultaatioon.

jaa